Section outline

  • Dokumentide esitamiseks vajuta allpool ülesande nimele, lae alla vajalik põhi ja lisa vajalikud dokumendid (juhul kui te dokumente lisada ei saa siis 1) kas pole dokumentide vastuvõtt avatud või 2) te pole Moodlesse sisse logitud või 3) te pole end registreerinud, vt lehe algusest). 
    Pärast seda kui olete kõik vajalikud dokumendid esitanud vaadatakse Teie poolt esitatud dokumendid kutse andja volitatud isiku poolt läbi hiljemalt 5 päeva jooksul pärast dokumentide esitamise tähtaega. Vajadusel antakse täiendav tähtaeg puuduste likvideerimiseks. 
     
    Kutse andmise tasud kanda üle MTÜ Eesti Tegevusterapeutide Liidu kontole EE841010220274867221, selgitusse märkida “tegevusterapeudi kutse taotlemine, taotleja ees- ja perekonnanimi":
    tase 6 (tähtajatu)- 217 eurot, taastõendamine 69 eurot; 
    tase 6 (tähtajatu) ja tase 7 (kehtib 10 aastat) koostaotlemisel 302 eurot; 
    tase 7 (kehtib 10 aastat) taotlemisel 292 eurot, taastõendamine 69 eurot. 

    • Täida ära lisatud dokument, digiallkirjasta ja lae siia ülesse.
    • Haridust tõendava dokumendi või dokumentide koopiatega kontrollitakse kutse taotleja vastavust järgmistele eeltingimustele: 
      1) tase 6 kutse taotlemisel: vähemalt kõrgharidus tegevusteraapias või Maailma Tegevusterapeutide Föderatsiooni (WFOT) tunnustusega õppekava läbimine. 
      2) tase 7 kutse taotlemisel: vähemalt kõrgharidus tegevusteraapias või Maailma Tegevusterapeutide Föderatsiooni (WFOT) tunnustusega õppekava läbimine. 
      3) kutse taastõendamisel: esitada ainult juhul kui haridustase on tõusnud.

       

      NB! Juhul kui haridust tõendaval dokumendil olev nimi ei ole sama, millega on kutse taotlemise avaldus allkirjastatud ja haridust tõendaval dokumendil isikukood puudub siis tuleb lisaks esitada nimevahetust tõendav dokument. 



       

    • Erialast täiendkoolitust, tegevust koolitajana või avaldatud publikatsioone tõendavate dokumentidega kontrollitakse kutse taotleja vastavust järgmistele eeltingimustele: 
      1) tase 6 kutse taotlemisel: erialane täiendkoolitus või tegevus koolitajana või avaldatud publikatsioonid/ õppematerjalid vähemalt ühe (1) EAP (26 akadeemilist tundi) ulatuses viimase kolme aasta jooksul. 
      2) tase 6 kutse taastõendamisel: erialane täienduskoolitus või tegevus koolitajana või avaldatud publikatsioonid/ õppematerjalid vähemalt kolme (3) EAP (1 EAP= 26 akadeemilist tundi) ulatuses viimase viie aasta jooksul.

      3) tase 7 kutse taotlemisel ja taastõendamisel: kui tegevusteraapia magistrikraadi pole või selle omandamisest on möödas rohkem kui 3 aastat siis erialane täienduskoolitus või tegevus koolitajana või avaldatud publikatsioonid/ õppematerjalid vähemalt 4 EAP ulatuses (s.h. minimaalselt 50% tegevusteraapia valdkonnas ja ülejäänu seotuna teiste kompetentsidega) viimase viie aasta jooksul. 

       

      NB! Erialane täiendkoolitus on koolitus, mis toetab kutsestandardis välja toodud kompetentse (ei pea olema spetsiaalselt tegevusterapeutidele suunatud). Sisekoolitused arvestatakse koolituste hulka. Üksikute erialaste ainete või loengute andmine loetakse tegevuseks koolitajana. Viimase viie aasta täiendkoolituste ja konverentside mahust ainepunkides peaks vähemalt 50% moodustama tegevusteraapia- ja valdkonnaalased täiendused.
    • Tööandjapoolne tõend või erinevate tööandjate tõendid kokku peavad vastama järgmistele eeltingimustele: 
      1) tase 6 kutse taotlemisel vähemalt 6-kuuline erialase töö kogemus pärast erialase kõrghariduse omandamist vähemalt 0,5 koormusega viimase viie aasta jooksul.
      2) tase 6 kutse taastõendamisel vähemalt kolmeaastane erialase töö kogemus vähemalt 0,5 koormusega viimase viie aasta jooksul. 
      3) tase 7 kutse taotlemisel tegevusteraapia magistrikraadi olemasolul vähemalt kolm aastat erialast töökogemust või tegevusteraapia magistrikraadi puudumisel vähemalt kuus aastat erialast töökogemust. Töökogemusest vähemalt kaks aastat peab olema vähemalt 0,5 koormusega viimase viie aasta jooksul.
      4) tase 7 kutse taastõendamisel 
      vähemalt kolm aastat erialast töökogemust vähemalt 0,5 koormusega viimase viie aasta jooksul.

      NB! Juhul kui haridust tõendaval dokumendil olev nimi ei ole sama, millega on kutse taotlemise avaldus allkirjastatud ja haridust tõendaval dokumendil isikukood puudub siis tuleb lisaks esitada nimevahetust tõendav dokument. 
      Põhitööna eriala õpetamine kõrgkoolis arvatakse erialase töökogemuse alla.
       
    • Täida ära lisatud dokument ja lae siia ülesse. Juhtumianalüüsile peab olema juurde lisatud tegevusterapeudi aruanne. Tegevusterapeudi aruanne on igapäevaselt tööjuures esitatav dokumentatsioon (esma- ja lõpphinnang). Soovi korral lisa täiendavaid juhtumit puudutavaid audiovisuaalseid materjale. 
      Palun jälgi, et oled oma juhtumianalüüsis kirja pannud kõik teemad ja alateemad, mille järgi Sinu kompetentse hinnatakse (vt Hindamisstandard, vorm H1).

      NB! Juhtumianalüüs tuleb esitada ainult kutse tõendamisel. Taastõendamisel esitada ei tule.
    • Täida ära lisatud dokument ja lae siia ülesse. Palun jälgi, et oled oma tegevusanalüüsis kirja pannud kõik tegevusnäitajad, mille järgi Sinu kompetentse hinnatakse.